BTK'nın Instagram'a erişim engeli sonrası META ve Türkiye anlaşmazlığı detaylarıyla ortaya çıktı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Instagram'a erişim engeli uygulamasının ardından, META ve Türkiye arasındaki anlaşmazlığın nedenleri gün yüzüne çıktı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos 2024 tarihinde dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a erişim engeli getirildi.

Engel Sonuçsuz Geçen Beş Günün Ardından

Erişim engelinin ardından beş gün geçmesine rağmen henüz bir sonuca varılamadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, META Yetkilileriyle Görüştü

Bu süreçte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, META şirketinin yetkilileri ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz gün yapılan görüşme sonrası detayları kamuoyu ile paylaşmıştı.

Toplantı Detayları

Toplantıya Uraloğlu'nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve BTK yetkilileri de katıldı. Görüşmede, META'ya katalog suçlar ve toplumun hassasiyetlerine aykırı içerikler konusunda uyarılar yapıldı.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye İçin Taziye Mesajları

Ayrıca, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajları da gündeme geldi.

META'nın Açıklamaları

META yetkilileri, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve bu tür paylaşımların algoritmalarla engellendiğini savundu. "ABD TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN ALGORİTMA ENGELLİYOR" Milliyet Gazetesi'nden Meltem Güneş'in haberine göre, META yetkilileri, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve bu nedenle paylaşımların algoritmalarla engellendiğini belirtti.

Terör Konusundaki Görüş Ayrılıkları

Uraloğlu başkanlığındaki heyet, Türkiye'nin terör örgütü listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ'ye yönelik destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Talepleri

META, PKK konusunda bu talebe olumlu yanıt verdi. Türkiye'nin platformdan kaldırılmasını istediği içerik listesi şirkete sunuldu.

Görüşmeler Devam Edecek

Ancak, terör tanımı konusunda görüş ayrılıkları yaşandı. META, Türkiye'nin taleplerine ilişkin nihai bir karar vermek üzere görüşmelerini sürdüreceğini belirtti.